Prăjiturile gustoase nu trebuie neapărat să fie preparate cu făină de grâu. Și aici există o altă cale. Puteți evita glutenul lăsând la o parte grâul integral, făina de secară, orzul sau cerealele antice la modă, cum ar fi Emer, Spelt, Kamut, alac și altele. Doriți să preparați prăjituri care pot fi consumate de persoanele cu intoleranță la gluten sau boală celiacă? Puteți începe imediat folosind aceste soiuri de făină fără gluten: hrișcă, teff, mei, orez, porumb, ovăz, nucă de cocos și bananele plantain, precum și multe altele. Deoarece niciuna dintre acestea nu conține gluten, rețetele de copt, cum ar fi rețetele de pâine, nu trebuie modificate prea mult. Experimentați cu făinurile, apoi puteți afla cum acționează acestea în timpul coacerii și dacă făina de grâu poate fi înlocuită cu o altă făină la alegere, în raport de 1 la 1. Singurul dezavantaj este: Produsele coapte adesea nu cresc la fel ca în cazul tipurilor de făină pe bază de gluten, dar gustul va fi totuși un câștigător!