Flag

Caramel Shortbread

despre 20 bucăți
Ușoară
40
Preparat rapid
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Pentru un aspect deosebit, prăjitura se poate decupa şi în romburi. Când tăiaţi prăjitura, înmuiaţi cuţitul din când în când în apă fierbinte.
Recipe Tips
Păstraţi prăjiturile într-o caserolă închisă ermetic.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
225 gfăină
125 gunt sau margarină moale
80 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
Pentru umplutură
100 gunt
80 gzahăr
400 mllapte condensat
Pentru glazurare
2 plicuriGlazură ciocolată neagră Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
1

Se unge forma de copt și se preîncălzește cuptorul.

2

Aluat: Se pun toate ingredientele pentru aluat într-un vas de mixat şi se prelucrează folosind mai întâi viteza cea mai mică a mixerului timp de 2 minute, apoi viteza cea mai mare, până la omogenizare. Se toarnă aluatul în forma de copt şi se înţeapă de mai multe ori cu o furculiţă. Se introduce forma la cuptor, în partea de mijloc a acestuia.

Durată de coacere: despre 25 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

3

Blatul se lasă la răcit în forma de copt.

4

Umplutura: Untul cu zahărul se topesc într-un vas înalt. Se adaugă laptele condensat şi se dă în fiert amestecând continuu. Se lasă la fiert, la foc mic, timp de aprox. 8 minute, până când crema obţinută se îngroaşă, iar culoarea acesteia devine asemănătoare caramelului. Se întinde crema peste blat şi se pune la frigider timp de 1 oră.

5

Glazura: Se pregătește conform indicațiilor de pe ambalaj, se taie plicul în colț și se întinde peste prăjitură. Cu ajutorul unui pieptene special de decorat prăjituri, se desenează un model. După ce s-a întărit ciocolata, se scoate prăjitura din formă. Tăiaţi prăjitura, formând dreptunghiuri de 5 x 2 cm.

  • Pentru un aspect deosebit, prăjitura se poate decupa şi în romburi. Când tăiaţi prăjitura, înmuiaţi cuţitul din când în când în apă fierbinte.
  • Păstraţi prăjiturile într-o caserolă închisă ermetic.