Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Colac cu mac și mere

Pufos, parfumat și cu două umpluturi bogate

1 bucată

grad de dificultate mediu 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Colac cu mac și mere

Pentru aluat:

1 cutie Mix pentru Gogoși Dr. Oetker
300 ml apă caldă
50 g unt
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker

Pentru umplutura cu mac:

250 g mac măcinat
150 ml lapte
½ plic Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
1 linguriță Esență de rom 38 ml Dr. Oetker
20 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker

Pentru umplutura cu mere:

250 g mere
60 g zahăr
1 linguriță scorțișoară
10 g Stafide aurii Dr. Oetker
½ plic Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
2 lingură apă
2 lingură pesmet

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Pentru prepararea aluatului se amestecă cu spiralele unui mixer, mixul pentru Gogoși, zahărul vanilinat, apa și untul topit până la obținerea unui aluat omogen. Se acoperă și se lasă la dospit într-un loc călduț timp de 45-60 de minute.

2

Pentru umplutura de mac se amestecă praful de budincă cu zahărul, laptele, esența de rom și zahărul vanilinat. Se adaugă macul și se amestecă până la omogenizare.

3

Pentru prepararea umpluturii cu mere, se curăță de coajă merele, se rad și se amestecă într-o oală cu zahărul, scorțișoara și stafidele, apoi se fierb la foc mic timp de 3 minute. Praful de budincă se amestecă cu apă și apoi se adaugă peste mere. Oala se ia de pe foc, apoi se adaugă pesmetul.

4

Aluatul dospit se împarte în patru părți. Fiecare parte se întinde sub forma unei foi dreptunghiulare cu grosimea de circa 5 mm. Două foi se umplu cu mac, iar celelalte două cu mere. Foile se rulează, apoi se împletesc toate patru într-un colac care se așează într-o tavă unsă. Se lasă încă 30 de minute la dospit într-un loc călduț, apoi se unge cu ou bătut și se coace.

Cuptor electric: 170 °C

Cuptor cu aer cald: 150 °C

Durată de coacere: 30 - 40 Min.

5

Peste colacul cald se presară zahăr pudră.

Informații nutriționale pentru rețeta Colac cu mac și mere

Per porție / bucată Per 100 g / ml

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii

Top 10 Rețete Cele mai noi rețete
1.
1.