Flag

Cornuri vanilate

despre 30 bucăți
Medie
40
Perfecte pentru o gustare dulce
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru umplutură
200 gnuci mărunțite
30 gpișcoturi
2 plicuriZahăr Vanilinat Dr. Oetker
100 mllapte
Pentru aluat
300 gfăină
25 gzahăr
0,5 lingurițesare
1 plicGarant pentru aluaturi dospite Dr. Oetker
150 mlapă
40 mlulei
1ou
1 lingurițăEsență de rom 38 ml Dr. Oetker
Pentru decorare
1ou
1 lingurăZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Esență de rom 38 ml Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
1

Pentru prepararea umpluturii, se mărunțesc nucile și pișcoturile, se adaugă zahărul vanilinat și laptele și se amestecă bine.

2

Pentru prepararea aluatului, se amestecă bine într-un vas făina, zahărul, sarea și Garantul pentru aluaturi dospite. Se adaugă apa, uleiul, oul și esența de rom. Se amestecă foarte bine cu o spatulă până la obținerea unui aluat omogen care se lipește de pereții vasului.

3

Aluatul se întinde pe masă de lucru, într-o foaie cu grosimea de 3 mm. Foaia se taie în fâșii de circa 11 cm, apoi din fâșii se taie triunghiuri. Se pune umplutură pe fiecare triunghi, apoi se formează cornulețele. Cornulețele se pun în tava tapetată cu hârtie de copt și se ung cu ou bătut. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit și se coace.

Durată de coacere: 30 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

4

Cornulețele calde se ornează cu zahăr pudră.