pentru rețeta Dulceață fină de zmeură cu lichior de portocale
700 g | zmeură pasată (obținută din circa 1000 g zmeură) |
350 g | zahăr |
75 ml | lichior de portocale |
1 plic | Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker |
Pregătire: Zmeura se sortează şi se pasează printr-o sită, apoi se cântăresc 700 g.
Mod de preparare: Piureul de fructe se amestecă cu Gelfixul şi zahărul, conform instrucţiunilor de pe plic.Se pun la foc mare şi se fierb, amestecând continuu minim 3 minute. Se adaugă lichiorul şi se mai fierbe 1 minut. Se spumează, iar apoi se umplu borcanele pregătite în prealabil. Se închid borcanele cu capace cu filet şi se lasă circa 5 minute să stea întoarse cu capacul în jos. Pe durata răcirii borcanele se întorc de mai multe ori.
Per porție / bucată | Per 100 g / ml |
---|