Flag

Fursecuri de lămâie

despre 40 bucăți
Ușoară
60
Fursecuri de lămâie cu figurine de Paște: Deliciu primăvăratic, gust proaspăt, perfect pentru a sărbători Paștele.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Pentru ungerea fursecurilor, se poate folosi și un jeleu roșu (de exemplu de coacăze) sau o dulceață verde sau galbenă (de ex. de caise sau de kiwi). Dulceața trebuie însă trecută printr-o sită, înainte de încălzire.
Recipe Tips
Fursecurile pot fi decorate și mai simplu numai cu litere din zahăr.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
250 gfăină
550 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker
1 vârf de cuțitPraf de copt Dr. Oetker
125 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1ou
125 gunt moale
2 plicuriFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
Pentru sirop
200 gzahăr pudră
3 lingurisuc de lămâie
Pentru decorare
ornamente din zahăr multicolore
despre 20 - 30 gmigdale curățate de coajă și mărunțite

Afișare produse

Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Tava de copt se tapetează cu hârtie de copt. Cuptorul se preîncălzește.

2

Aluatul: Făina se pune într-un vas, se adaugă restul ingredientelor și se amestecă totul cu spiralele de frământat ale mixerului, la început la viteză mică, apoi la viteză mare, până ce se obține o compoziție omogenă.

3

Aluatul se întinde pe un blat tapetat cu făină, într-o foaie subțire. Se taie un număr egal de figurine și de suporturi, cu șabloanele de tăiere cu motive de Paște. Fursecurile se așază în tavă şi se introduc la copt, pe grătarul din mijloc al cuptorului.

Durată de coacere: despre 12 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

4

Fursecurile se scot împreună cu hârtia de copt din tavă și se lasă la răcit pe un grătar de bucătărie.

5

Decorarea: Zahărul pudră se cerne într-un bol, apoi se amestecă cu zeama de lămâie până se obține un lichid omogen. Cu siropul astfel obținut se ung fursecurile, folosind o pensulă. Se decorează cu ornamente din zahăr și migdale mărunțite şi se lasă la uscat, aşezând fiecare figurină pe suportul ei.

  • Pentru ungerea fursecurilor, se poate folosi și un jeleu roșu (de exemplu de coacăze) sau o dulceață verde sau galbenă (de ex. de caise sau de kiwi). Dulceața trebuie însă trecută printr-o sită, înainte de încălzire.
  • Fursecurile pot fi decorate și mai simplu numai cu litere din zahăr.