pentru rețeta Gem de căpşuni
750 g | căpșuni |
5 | lămâi |
1 plic | Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker |
4 linguri | rom alb |
500 g | zahăr |
Pregătire: Se curăţă lămâile (îndepărtându-se şi partea albă) şi se taie în rondele. Căpşunile se spală, se lasă să se scurgă, se scot codiţele şi se taie în bucăţi mici şi împreună cu rondelele de lămâie se cântăresc (împreună cu căpşunile să formeze 1 kg fructe curăţate).
Mod de preparare: Într-o cratiţă se pun fructele şi se amestecă bine cu plicul de Gelfix. Ingredientele se aduc la punctul de fierbere amestecându-se continuu la foc mare şi se lasă să fiarbă cel puţin 3 minute, după care se trage cratita deoparte. Acum se poate adăuga şi romul, după gust. În caz de nevoie se adună spuma formată, iar gemul fierbinte se toarnă imediat până la marginea superioară în borcanele pregătite. Se pune capacul şi se lasă 5 minute să stea răsturnate, cu capacul în jos.
Per porție / bucată | Per 100 g / ml |
---|