Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Jeleu de gutui învelit în glazură de ciocolată

Conținut mic de calorii

despre 80 bucăți

grad de dificultate mediu 80 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Jeleu de gutui învelit în glazură de ciocolată

Pentru jeleu:

1 ½ kg gutui
2 plic Sare de lămâie Dr. Oetker
350 g zahăr
1 plic Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker

Pentru decorare:

2 - 3 plic Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Mod de preparare: Se spală gutuile, se curăță de coajă, se taie în patru, se îndepărtează sâmburii și se taie în bucăți mai mici. Se toarnă într-o oală doar 1 kg din cantitatea de gutui și se amestecă cu sarea de lămâie și 300 g zahăr. Fructele se lasă la macerat timp de minimum 3 ore (sau pe parcursul nopții). Tava de copt (25 x 25 cm) se căptușește cu folie de aluminiu, iar apoi se fixează cadrul.

2

Jeleu: Amestecul de mai sus se aduce la fierbere și, amestecând continuu, se fierbe, la foc mediu, timp de aproximativ 15 minute. Se pasează fructele și se strecoară. Piureul de fructe se toarnă din nou în oală. Se adaugă și se încorporează zahărul și Gelfixul Extra. Se aduce încă o dată la fierbere și, amestecând continuu, se lasă la fiert timp de 3 minute. Piureul de fructe se întinde în tava de copt și se lasă să se întărească pe parcursul nopții.

3

Decor: Se topește glazura de ciocolată conform instrucțiunilor de pe plic și se toarnă într-un bol. Jeleul de gutui se răstoarnă pe un blat de bucătărie, tapetat în prealabil cu hârtie de copt. Jeleul se porționează după dorință; pentru decuparea lui se pot folosi forme pentru prăjituri cu motive de Crăciun. Jeleul se scufundă în glazură, folosind o furculiță, apoi se așază pe o hârtie de copt și se lasă să se întărească glazura. În funcție de preferințe, jeleurile se pot pudra cu cacao.

Informații nutriționale pentru rețeta Jeleu de gutui învelit în glazură de ciocolată

Per porție / bucată Per 100 g / ml

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii