Flag

Melcișori cu mere

despre 10 - 12 bucăți
Medie
40
Deliciu clasic, cu dulceață de caise
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Tavă de copt (30 x 40 cm)
Mixer
Răzătoare
Sucitor

Ingrediente

Pentru aluat
100 mllapte
400 gfăină
1 plicDrojdie Dr. Oetker
80 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
150 gcremă de brânză
1ou
Pentru umplutură
300 gmere
1 plicZahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
100 galune mărunțite

Afișare produse

Picture - Drojdie Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
1

Se încălzește laptele într-o oală mică. Se amestecă într-un recipient făina și drojdia. Se adaugă restul ingredientelor și se omogenizează cu ajutorul unui mixer cu spirale amestecând pentru scurt timp la viteza mică, apoi timp de aprox. 5 min la viteza cea mai mare. Aluatul se lasă la crescut la loc cald.

2

Se preîncălzește cuptorul.

3

Se decojesc merele, se dau pe răzătoare și se amestecă cu alunele și zahărul cu scorțișoară.

4

Aluatul se framantă încă puțin pe suprafața de lucru, pudrată în prealabil cu făină. Apoi se întinde formându-se un dreptunghi (aprox. 40 x 30 cm). Peste aluat se întinde umplutura. Aluatul se rulează (se pornește de la latura lungă a dreptunghiului) și se taie în aproximativ 18 rondele. Rondelele se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduce tava la cuptor, în partea de jos.

Durată de coacere: despre 30 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

5

Se scoate tava din cuptor, iar melcișorii se așază pe un grătar de bucătărie. Se amestecă dulceața de caise și se întinde peste melcișorii calzi. Melcișorii se lasă apoi la răcit.