Flag

Negresă

despre 10 - 15 bucăți
Ușoară
20
Desert delicios pentru copii de toate vârstele
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
În loc de fulgi de ciocolată, puteţi folosi şi 100 g de ciocolată răzuită. Nucile pot fi înlocuite cu alune.
Recipe Tips
Ca alternativă la glazura semi-amăruie, se poate folosi glazura albă.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluatul All-in
300 gfăină
30 gCacao Dr. Oetker
3 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
150 gzahăr brun
150 gzahăr
1 pliczahăr vanilat Bourbon
1 prizăsare
4ouă
300 mlulei
50 mlfrișcă
200 gnuci mărunțite
150 gfulgi de ciocolată
Pentru glazurare
75 gglazură semi-amăruie

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
1

Pentru aluat, se amestecă făina cu cacaua și cu praful de copt, iar amestecul obţinut se cerne într-un vas. Se adaugă zahărul brun, zahărul, zahărul vanilat Bourbon, sarea, ouăle, uleiul și frișca

2

Ingredientele se amestecă cu mixerul circa 1 minut, până la obținerea unui aluat omogen. La final, se încorporează alunele și fulgii de ciocolată.

3

Se așază un cadru de copt într-o tavă (unsă și tapetată cu făină, 30 x 40 cm), se toarnă aluatul și se nivelează. Tava se introduce în cuptor și se coace.

Durată de coacere: despre 25 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

4

Tava se așază pe un grătar de bucătărie, lasând prăjitura să se răcească. Se desprind marginile prăjiturii cu ajutorul unui cuțit iar apoi prăjitura se taie în bucăți.

5

Glazura se topește într-o oală mică, pe baie de aburi, la foc mic, până se obține o masă fină care, cu ajutorul unei linguri, se distribuie peste prăjitură.

  • În loc de fulgi de ciocolată, puteţi folosi şi 100 g de ciocolată răzuită. Nucile pot fi înlocuite cu alune.
  • Ca alternativă la glazura semi-amăruie, se poate folosi glazura albă.