Flag

Prăjitură cu ciocolată și cafea

despre 24 bucăți
Medie
60
Dulce și cremoasă
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
În loc de biscuiți cu unt puteți folosi Musli crocant cu ciocolată Dr. Oetker.
Recipe Tips
Pentru această prăjitură, puteți folosi ciocolata și biscuiții preferați (fără glazuri sau alte decoruri).
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
4ouă
100 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
100 gfăină
2 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
10 gCacao Dr. Oetker
1 lingurițăcafea instant
Pentru umplutură
200 gciocolată neagră
200 gbiscuiți cu unt și cereale integrale
Pentru cremă
150 gciocolată neagră
800 mlsmântână dulce (32% grăsime)
4 plicuriÎntăritor de frișcă Dr. Oetker
80 gzahăr
Pentru decorare
despre 70 gciocolată neagră
despre 1 lingurițăcafea instant

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Întăritor de frișcă Dr. Oetker
1

Tava de copt se unge și se tapetează cu hârtie de copt, îndoind-o sub forma unei margini pe partea în care tava este deschisă. Se preîncălzește cuptorul.

2

Aluat: Ouăle se bat spumă într-un bol cu mixerul la viteză maximă cca.1 minut. Sub amestecare continuă, se presară peste ouă, în cca. 1 minut, zahărul amestecat cu zahăr vanilinat. Apoi, compoziția se mai bate încă două minute. Făina se amestecă cu praful de copt, cu cacaua și cu praful de cafea instant, apoi se încorporează scurt, la viteză mică, în compoziție. Compoziția se întinde uniform în tava de copt, apoi tava se introduce în cuptorul preîncălzit pe grătarul din mijloc.

Durată de coacere: despre 10 - 15 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

3

Foaia coaptă se desprinde cu atenție, se răstoarnă pe o hârtie și se lasă la răcit cu tot cu hârtia cu care s-a copt. Foaia se pune apoi pe un platou, după care se desprinde foaia de copt.

4

Umplutura: Ciocolata se zdrobește grosier, apoi se topește pe baie de apă la foc mic. Biscuiții se pun într-o pungă, care se închide apoi la gură, apoi se zdrobesc fin, folosind un sucitor. Se amestecă la final ciocolata topită cu biscuiții, iar compoziția obținută se repartizează uniform peste foaia de blat.

5

Cremă: Ciocolata se topește. Smântâna dulce se bate cu mixerul la viteză mică, se adaugă întăritorul de frișcă și cu zahărul și se bat spumă tare. Frișca obținută se împarte în două. Într-una din jumătăți se încorporează cu grijă ciocolată topită, iar amestecul se întinde uniform peste umplutura crocantă. Prăjitura se lasă cel puțin 30 de minute la rece. Restul de frișcă se întinde uniform peste umplutura de ciocolată, apoi prăjitura se păstrează la frigider minim 2 ore.

6

Decorarea: Înainte de servire, prăjitura se taie în 24 de bucăți. Pe fiecare bucată se așază câte o bucată de ciocolată, iar deasupra se presară praf de cafea instant.

  • În loc de biscuiți cu unt puteți folosi Musli crocant cu ciocolată Dr. Oetker.
  • Pentru această prăjitură, puteți folosi ciocolata și biscuiții preferați (fără glazuri sau alte decoruri).