Flag

Prăjitură cu dovleac

12 bucăți
Medie
40
Prăjitură fragedă cu dovleac, foarte apreciată și de copii
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
500 gfăină
0,5 plicuriPraf de copt Dr. Oetker
1 prafsare
50 gzahăr pudră
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
200 gunt sau margarină moale
2ouă
8 lingurilapte
Pentru umplutură
500 gpulpă de dovleac rasă
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 lingurăulei
100 gzahăr
200 gfulgi de migdale
2 lingurițeEsență de vanilie 38 ml Dr. Oetker
Pentru ungere
1ou

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Esență de vanilie 38 ml Dr. Oetker
1

Se amestecă făina, praful de copt, sarea, zahărul şi zahărul vanilat, margarina, ouăle şi laptele. Se frământă bine până se obţine un aluat neted care se împarte în două. Din jumătate de aluat se întinde un dreptunghi de mărimea tăvii şi se aşază în tava unsă.

2

Pentru prepararea umpluturii se amestecă dovleacul ras, zahărul vanilat, uleiul, zahărul, esenţa de vanilie şi migdalele, (nucile) tăiate şi se amestecă bine cu mâna. Se întinde umplutura pe foaia de aluat din tavă.

3

Cea de a doua jumătate de aluat se întinde la fel ca prima şi se aşază peste umplutură. Se bate spumă oul. Se apasă aluatul uniform, suprafaţa se unge cu oul bătut şi se înţeapă cu o furculiţă. Tot cu ajutorul unei furculiţe sau un cuţitaş de cofetărie se pot face valuri pe suprafaţa aluatului. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit.

Durată de coacere: 45 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

4

Prăjitura se lasă să se răcească şi se taie în bucăţi.