Flag

Prăjitură cu pere și scorțișoară

12 bucăți
Medie
40
Un desert savuros
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Puteți însiropa blatul cu 300 ml sirop preparat din apă, zahăr și esență de portocale.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
200 gunt sau margarină moale
150 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
2ouă
150 mllapte
250 gfăină
0,5 plicuriPraf de copt cu Șofran Dr. Oetker
Pentru umplutură
650 gpere
250 mlvin alb
100 gzahăr
1 linguriță rasăscorțișoară
1 lingurițăEsență de portocale 38 ml Dr. Oetker
1 plicGelatină Dr. Oetker
200 mlapă
1 plicOriginal Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
Pentru decorare
1 plicSpumă pentru deserturi cu gust de Frișcă Dr. Oetker
2 lingurițeCacao Dr. Oetker
150 mllapte

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Praf de copt cu Șofran Dr. Oetker
Picture - Esență de portocale 38 ml Dr. Oetker
Picture - Gelatină Dr. Oetker
Picture - Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
Picture - Spumă pentru deserturi cu gust de Frișcă Dr. Oetker
1

Se bate spumă cu mixerul untul sau margarina, zahărul, zahărul vanilinat, laptele şi ouăle. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt. Se toarnă aluatul în tavă acoperită cu hârtie de copt. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit şi se coace.

Durată de coacere: 20 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

2

Blatul fierbinte se răstoarnă peste o hârtie tapetată cu zahăr pudră, iar hârtia de copt se şterge cu puţină apă rece şi se trage uşor de pe blat. Se taie blatul pe lăţime în 2 părţi egale.

3

Se curăţă perele, se scot sâmburii şi se taie în bucăţele mici. Se amestecă bine cu telul vinul cu Vege gel, se adaugă zahărul şi scorţişoara şi se pun pe foc până la primul clocot. Se adaugă perele şi se lasă să clocotească timp de 2 minute amestecând continuu. Se amestecă conţinutul plicului de Pudding cu apă şi se adaugă în compoziţia de mai sus. Se lasă să dea în clocot, amestecând continuu, se adaugă 1 linguriță esență de portocale şi apoi se trage de pe foc.

4

Se toarnă umplutura peste blat şi se acoperă cu cealaltă jumătate de blat. Se lasă la frigider timp de 3 ore.

5

Se prepară frişca conform instrucţiunilor de pe plic. Din hârtia de copt se taie un şablon în formă de pară, se aşază pe suprafaţa prăjiturii şi se pudrează uşor cu cacao.

  • Puteți însiropa blatul cu 300 ml sirop preparat din apă, zahăr și esență de portocale.