Se scot sâmburii prunelor și apoi se taie jumătăți. Se lasă la scurs pe o sită.
Baza formei de copt se unge cu grăsime. Cuptorul se preîncălzește.
Poziție grătar: în partea de jos
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Se pune untul într-un vas de mixare. Se adaugă zahărul, făina, alunele mărunțite și se amestecă cu mixerul (cu paletele de batere) la viteză mică până ce se obține un aluat sfărâmicios.
Într-un vas de mixare se freacă spumă untul folosind mixerul, cu paletele de batere. Se adaugă treptat zahărul, zahărul vanilinat și sarea, amestecând continuu până ce se obține o compoziție legată. Se încorporează câte un ou, pe rând, la jumătate de minut fiecare, amestecând cu mixerul la viteză maximă. Se pun împreună făina cu praful de copt și se încorporează scurt, la viteză medie.
Aluatul obținut se întinde în forma de copt, iar deasupra se distribuie prunele. Peste prune se împrăștie aluatul sfărâmicios. Se introduce forma în cuptor și se coace pentru 40 de minute.
Poziție grătar: în partea de sus
Durată de coacere: 40 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Forma cu prăjitura se scoate pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească.
Se îndepărtează marginea formei de copt. Se desprinde prăjitura de pe baza formei de copt cu un cuțit mai mare sau cu o paletă de tort și se așază pe un platou de tort. Poftă bună!
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri