Flag

Prăjitură din blat pufos

despre 10 - 15 bucăți
Medie
40
Ideală pentru musafiri
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluatul pufos
3ouă
4 linguriapă fierbinte
120 gzahăr
1 prizăsare
100 gfăină
50 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker
1 linguriță rasăPraf de copt Dr. Oetker
1 lingurițăcoajă rasă de lamâie
Pentru cremă
600 mlfrișcă
2 plicuripraf de cremă Mousse à la Vanille
Pentru stratul de acoperire
200 gjeleu de coacăze roșii
100 gmigdale curățate de coajă, prăjite și mărunțite

Afișare produse

Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
1

Pentru blat, se bat spumă ouăle cu apa, folosind mixerul la viteză mare, circa 1 minut. Se adaugă, prin presărare lentă (circa 1 minut), zahărul și sarea, apoi se continuă mixarea încă 2 minute.

2

Făina se amestecă cu praful de copt și cu amidonul alimentar, apoi jumătate din cantitate se presară și se încorporează cu spuma de ouă , folosind mixerul, la viteză mică. Restul de amestec se amestecă cu de coaja rasă de lămâie și se încorporează în același mod.

3

Se tapetează cu hârtie de copt tava (unsă, 30 x 40 cm), astfel încât pe latura deschisă a tăvii să rămână mai multă hârtie, pentru a forma o margine. Compoziția de blat se întinde în tavă.Tava se introduce în cuptor și se coace.

Durată de coacere: 15 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

4

Foaia de blat se răstoarnă pe un blat tapetat cu hârtie de copt, apoi hârtia de copt folosită în timpul coacerii se desprinde și se îndepărtează cu grijă. Blatul se lasă să se răcească, se taie perpendicular în două jumătăți, iar jumătățile astfel tăiate se întorc cu susul în jos.

5

Pentru cremă, se amestecă uşor cu mixerul, la viteză mică, frișca și praful de cremă. Apoi se bat timp de 3 minute, la viteză mare.

6

Pentru stratul de acoperire, se încălzește jeleul amestecând continuu. Ambele jumătăți de blat se ung cu jeleu, iar peste acest strat se presară migdalele. Crema se întinde peste jumătate de blat și se acoperă cu cealaltă jumătate de blat. Prăjitura se lasă circa 1 oră la rece, apoi se porţionează.