Flag

Prăjituri turcești

despre 15 bucăți
Medie
40
Un adevărat deliciu culinar
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
6gălbenușuri
240 gzahăr
240 gfăină
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
Pentru umplutură
300 mllapte
2 lingurițe rasecafea solubilă
100 gzahăr
1 plicOriginal Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
1 lingurițăEsență de rom 38 ml Dr. Oetker
200 gunt moale
50 gzahăr pudră
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
Pentru însiropare
4 lingurirom
Pentru decorare
100 gfulgi de migdale
2 lingurițeCacao Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
Picture - Esență de rom 38 ml Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Pentru pregătirea blatului, se bate spumă cu mixerul, reglat la viteza maximă, gălbenușurile cu zahărul și zahărul vanilinat, se adaugă făina și se încorporează cu grijă. Se toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și se nivelează. Se introduce tava la cuptor.

Durată de coacere: 30 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

2

Laptele se amestecă cu puddingul, cafeaua solubilă și zahărul și se pune pe foc amestecându-se continuu până când dă în clocot. Se ia cratița de pe foc și se amestecă în continuare până se răcește. Se adaugă esența de rom. Untul se amestecă cu zahărul pudră și zahărul vanilinat și se încorporează treptat în pudding.

3

Blatul copt se taie în două părți egale și fiecare parte se mai taie odată longitudinal. Se însiropeză fiecare parte de blat cu rom și se unge cu 1/4 din cremă. Se suprapun foile și se decorează cu migdale și cacao.