Flag

Tartă de lămâie cu bezea

despre 12 bucăți
Medie
40
Tartă cu aromă de lamâie și bezea
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Tarta este mai gustoasă, dacă este preparată cu suc de lămâie proaspăt presat.
Recipe Tips
Tarta poate fi coaptă și într-o tavă de copt rotundă cu diametrul de 30 cm.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
200 gfăină
0,5 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
100 gzahăr
75 gunt sau margarină moale
1ou
Pentru umplutură
60 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker
300 mlapă
200 mlsuc de lămâie
150 gzahăr
1 plicFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
10 gunt
3ouă
Pentru bezea
3albușuri
75 gzahăr

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
1

Pregătire: Se unge forma de tarte. Cuptorul se preîncălzește.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

2

Aluat: Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor și se frământă cu mixerul (paletele de frământare aluat), la început la viteză mică, apoi la viteză mare, până ce se formează un aluat omogen. Aluatul se întinde pe un blat ușor tapetat cu făină într-o foaie cu diametrul de circa 32 cm, care se așază în forma de copt și se înteapă din loc în loc cu o furculiță. Se introduce forma la cuptor și se coace.

Durată de coacere: despre 20 Minute

3

Umplutura: Se amestecă amidonul Gustin cu 200 ml de apă folosind un tel. Restul de apă se amestecă cu zeama de lămâie, zahărul și Finesse și se dă în clocot, se ia apoi de pe foc și se amestecă folosind telul cu suspensia de amidon preparată anterior. Budinca astfel obținută se pune din nou pe foc și se mai fierbe circa 1 minut, amestecând continuu. Se încorporează untul. Treptat, 4 linguri de budincă se încorporează în masa de gălbenușuri, apoi masa de gălbenușuri se încorporează în budinca fierbinte. Budinca se toarnă peste tartă și se lasă circa 1 oră la rece.

4

Bezeaua: Cuptorul se preîncălzește din nou. Albușurile se pun într-un vas de mixare și se spumează, folosind mixerul (paletele de batere) la viteză mare. Se adaugă treptat, puțin câte puțin zahărul și se bate până ce se formează o spumă tare. Spuma de ouă se toarnă peste tartă și se nivelează. Se introduce din nou forma la cuptor.

Durată de coacere: despre 10 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C


Tarta se lasă în forma de copt, pe un grătar de bucătărie să se răcească.

  • Tarta este mai gustoasă, dacă este preparată cu suc de lămâie proaspăt presat.
  • Tarta poate fi coaptă și într-o tavă de copt rotundă cu diametrul de 30 cm.