Flag

Tort bezea

despre 16 porții
Ușoară
60
Crocant și savuros
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru o foaie
5albușuri
1 lingurăfăină
50 gzahăr tos
40 gnuci măcinate și puțin prăjite
1 prafsare
Pentru crema de gălbenuș
15gălbenușuri
240 gzahăr tos
1 llapte
80 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker
100 gunt
2 lingurițeEsență de vanilie 38 ml Dr. Oetker
2 plicuriZahăr Vanilinat Dr. Oetker
Pentru crema de nuci
500 mlsmântână dulce (32% grăsime)
300 gzahăr tos
250 gnuci mărunțite
1 plicGlazură ciocolată neagră Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
Picture - Esență de vanilie 38 ml Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
1

Pregătire

Forma rotundă de copt se unge și se tapetează cu hârtie de copt. Cuptorul se preîncălzește.

2

Aluat

Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul şi se bate compoziția, până când zahărul se topeşte. Făina se amestecă împreună cu nucile măcinate şi cu un praf de sare, apoi se adaugă în compoziţia de albuşuri. Hârtia de copt se pune în tavă şi se unge cu puţină grăsime. Aluatul se întinde în tavă cu o spatulă şi se coace la foc mic.

Durată de coacere: despre 25 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

3

Foi

Se repetă compoziţia până se obţin 3 foi. Acestea se lasă la răcit pe un grătar de bucătărie.

4

Crema de gălbenuș

Cele 15 gălbenuşuri se amestecă într-un vas cu Gustin, zahăr şi lapte, apoi se pun pe foc şi se amestecă până se obţine textura unei budinci. Crema se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Untul se mixează în castron cu Esenţa de vanilie şi Zahărul vanilinat, după gust. Crema se adaugă peste acest amestec.

5

Crema de nuci

Zahărul se topeşte şi apoi se toarnă, în strat subţire, pe o tavă unsă cu puţin unt. După ce s-a răcit, caramelul astfel rezultat se zdrobeşte cu blenderul. Smântâna dulce se bate, iar peste se adaugă caramelul zdrobit împreună cu miezul de nucă şi Esenţa de rom.

6

Asamblare

Tortul se asamblează astfel: se aşază prima foaie, 1/3 din crema de gălbenuş, 1/3 din crema de nuci. Celelalte foi se aşază asemănător. Ultimul strat va fi de frişcă, iar deasupra Glazura de ciocolată neagră Dr. Oetker. Înainte de servire se lasă la frigider câteva ore.