Flag

Tort cu brânză și frișcă

despre 10 - 15 bucăți
Medie
40
Clasic
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
150 gunt sau margarină moale
150 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 prafsare
3ouă
150 gfăină
1 linguriță rasăPraf de copt Dr. Oetker
Pentru cremă
8 foiGelatină Dr. Oetker
1 cutiemandarine conservate (masa scursă 175 g)
750 gbrânză degresată
150 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
100 mlsuc de mandarine
1 plicFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
2 lingurizeamă de lămâie
500 mlfrișcă
Pentru decorare
20 gzahăr pudră

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Gelatină Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Pentru aluat, untul sau margarina se freacă spumă folosind mixerul cu paletele de batere, la viteza maximă. Treptat se încorporează zahărul, zahărul vanilinat și sarea și se amestecă, până când se obține o compoziție omogenă.

2

Se încorporează pe rând ouăle (se mixează fiecare ou circa jumătate de minut). Se amestecă făina cu praful de copt şi se încorporează în aluat folosind mixerul, la viteză medie.

3

Aluatul se întinde în forma de copt (unsă, Ø circa 26 cm), apoi se nivelează. Se introduce în cuptor și se coace.

Durată de coacere: despre 25 - 30 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

4

Se desprinde blatul din forma de copt și se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie. Apoi se taie orizontal în două părți iar cea de jos se așază pe un platou pentru tort.

5

Pentru cremă, se înmoaie gelatina în apă rece. Mandarinele se lasă la scurs într-o sită, sucul se colectează și se măsoară 100 de ml. Brânza se amestecă cu zahărul, zahărul vanilinat, sucul de mandarine și cu coaja de lămâie.

6

Gelatina se stoarce ușor apoi se încălzește la foc mic într-un vas, amestecând continuu, până când se dizolvă. Se încorporeaza gelatina cu crema de brânză.

7

Frișca se mixează spumă tare, apoi se încorporează în cremă. De jur împrejurul foii de jos a blatului se așază marginea formei de copt, iar peste ea se presară mandarinele. Se adaugă apoi crema de brânză cu frișcă și se nivelează.

8

Foaia de deasupra se taie în 12 sau în 16 felii care se așază peste cremă, apoi se apasă ușor. Tortul se păstrează la rece minim 3 ore.

9

Se desprinde marginea formei de copt şi se presară zahăr pudră peste tort. Tortul se servește după ce în prealabil a stat la frigider.