Flag

Tort cu marţipan

1 bucată
Medie
60
Un tort pentru orice ocazie
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
4ouă
80 gzahăr
40 mlulei
70 gGlazură ciocolată neagră Dr. Oetker
0,5 plicuriMarțipan Dr. Oetker
120 gfăină
2 lingurițePraf de copt Dr. Oetker
Pentru umplutură
500 mlfrișcă
1 plicGelatină Dr. Oetker
50 mlapă călduță
30 gGlazură ciocolată neagră Dr. Oetker
1 plicMarțipan Dr. Oetker
Pentru glazurare
1 lingurădulceață de caise
1 plicGlazură ciocolată neagră Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Gelatină Dr. Oetker
Picture - Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
Picture - Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
1

Pentru prepararea aluatului se bat spumă ouăle cu zahărul, se adaugă uleiul, glazura de ciocolată și marțipanul. Se amestecă făina cu praful de copt şi se încorporează în compoziție. Compoziția astfel preparată se toarnă în forma de copt unsă și tapetată cu făină și se coace în cuptorul preîncălzit.

Durată de coacere: 20 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

2

Blatul copt se lasă să se răcească pe un grătar și apoi se taie pe orizontală în două părți.

3

Pentru prepararea cremei se bate spumă frișca, se înmoaie gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj și apoi se încorporează în frișcă. Jumătate din frișcă se amestecă cu marțipanul ras, iar cealaltă jumătate se amestecă cu glazura de ciocolată. Se așează jumătatea de jos a blatului în forma de tort, apoi peste ea se întinde crema cu marțipan, iar în continuare peste crema cu marțipan se întinde ușor crema de frișcă cu glazura de ciocolată. Se acoperă cu jumătatea de sus a blatului și se păstrează circa 1 oră în frigider pentru întărirea cremei.

4

Pentru decor se unge tortul cu gem, se prepară glazura conform indicațiilor de pe plic și se acoperă tot tortul cu glazură. Până la servire se păstrează în frigider.