Flag

Tort cu mentă

1 bucată
Medie
60
Tort aniversar
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
5ouă
200 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
125 mlulei
125 mlapă
220 gfăină
30 gCacao Dr. Oetker
1 plicPraf de copt cu Șofran Dr. Oetker
Pentru cremă
500 mlsmântână dulce (32% grăsime)
30 gzahăr pudră
2 lingurițeCacao Dr. Oetker
2 lingurițeEsență naturală de mentă americană Dr. Oetker
Pentru decorare
1 plicSpumă pentru deserturi cu gust de Frișcă Dr. Oetker
despre 30 gfulgi de ciocolată
150 mllapte rece (de la frigider)
frunze de mentă
Pentru însiropare
100 mlapă
100 gzahăr
10 gCacao Dr. Oetker
1 lingurițăEsență de cafea 38 ml Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Praf de copt cu Șofran Dr. Oetker
Picture - Spumă pentru deserturi cu gust de Frișcă Dr. Oetker
1

Se amestecă ouăle cu zahărul şi cu zahărul vanilat până se formează o cremă. Se adaugă amestecând uleiul şi apa. Făina se amestecă cu cacaoa şi praful de copt, se presară peste cremă şi se amestecă uşor. Aluatul astfel pregătit se toarnă într-o formă cu inel detaşabil (Ø 26 cm), unsă şi presărată cu făină şi se întinde uniform. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit.

Durată de coacere: 45 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

2

Se bate smântâna, se adaugă zahărul pudră, cacaua şi se omogenizează bine. Se lasă 20 minute în frigider. Tortul răcit se taie în 3 părţi, se însiropează şi se umple cu ¾ din cremă. Se unge suprafaţa şi marginea cu restul de cremă şi se lasă la frigider timp de o oră.

3

Se prepară frişca conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se ornează tortul cu frișcă şi fulgi de ciocolată.