Flag

Tortul leului

despre 12 bucăți
Ușoară
40
Simplu și haios
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
150 gunt sau margarină moale
150 gZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
5gălbenușuri
100 gciocolată neagră
5albușuri
90 gfăină
1 linguriță rasăPraf de copt Dr. Oetker
100 galune mărunțite
Pentru umplutură
1 plicCremă pentru prăjituri cu gust de vanilie Dr. Oetker
250 mllapte
300 gunt moale
3 lingurițezahăr pudră
1 plicGlazură ciocolată neagră Dr. Oetker
Pentru decorare
0,5 plicuriGlazură ciocolată neagră Dr. Oetker
Adițional
cornet de cofetărie cu capăt in formă de stea
pensulă de uns

Afișare produse

Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Cremă pentru prăjituri cu gust de vanilie Dr. Oetker
Picture - Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
Picture - Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
1

Forma de tort se unge. Se preîncălzește cuptorul.

2

Aluatul: Pentru pregătirea compoziţiei se bat spumă cu mixerul electric reglat pe treapta cea mai de sus untul sau margarina, zahărul, zahărul vanilinat şi gălbenuşurile. Se amestecă repede ciocolata topită în compoziţie. Din albuşuri se bate o spumă tot cu mixerul electric la cea mai înaltă turaţie şi manual se încorporează cu grijă în crema respectivă. Împreună cu făina se amestecă praful de copt şi alunele tăiate. Se toarnă apoi compoziţia în forma de tort care a fost unsă şi presărată cu făină, se nivelează, se pune în cuptorul preîncălzit şi se lasă la copt.

Durată de coacere: 45 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 170 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

3

Umplutura: Se pregătește crema de vanilie, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Cu mixerul electric pe treapta cea mai înaltă se bat spumă untul cu zahărul vanilinat, după care treptat se încorporează crema de vanilie. Într-un cornet de cofetărie se pune ¼ din umplutură. În restul de compoziţie se amestecă bine glazura de ciocolată dizolvată şi răcită.

4

Blatul răcit se taie longitudinal de două ori şi pe fiecare dintre părţi se aplică 2/3 din umplutura de ciocolată. Cu restul de umplutură se ung marginile şi se formează o coamă de leu. Cu ajutorul cornetului de cofetărie în care se află compoziţia de vanilie, se desenează faţa leului.

5

Glazura se dizolvă conform instrucţiunilor, apoi se taie un mic rulou din care se modelează ochii şi botul. Coama de leu se unge, după plac, cu glazură, cu ajutorul pensulei.