Dacă v-ați aflat vreodată în bucătărie răzuind păstăi de vanilie pentru a face budinci sau ați folosit zahăr vanilat pentru a face prăjituri zemoase, fără îndoială ați auzit de pasta de vanilie - vine în tuburi mici și se găsește pe raftul de ingrediente de patiserie alături de restul produselor de vanilie. Dar ce conțin de fapt aceste mici tuburi pline cu ceva numit „pastă de vanilie”? Pentru ce este potrivită pasta de vanilie și oare o puteți face singur acasă? Vă spunem tot ce trebuie să știți despre acest subiect în continuare.
Pasta de vanilie este de obicei o pastă făcută folosind extract de vanilie și semințe de vanilie extrase și are consistența unui sirop gros. Punctele negre caracteristice din pasta de vanilie pot fi adăugate folosind semințe de vanilie extrase.
Pasta de vanilie este utilizată în principal în produse de patiserie dulci, deserturi și creme. Cea mai simplă modalitate de a o măsura este utilizarea unei lingurițe - dacă încălziți ușor lingura, aceasta va schimba consistența pastei, facilitând lucrul cu aceasta.
De asemenea, devine din ce în ce mai obișnuit să vezi rețete sărate cu o aromă subtilă de vanilie. Când utilizați pastă de vanilie în feluri de mâncare sărate, este important să vă asigurați că utilizați cantități mici pentru a obține nota fină, subtilă de vanilie.
Nu aveți pastă de vanilie la îndemână? Nici o problemă. Deși anumite produse de vanilie sunt mai potrivite pentru anumite rețete, le puteți înlocui cu câteva mici modificări.
Pasta de vanilie se găsește în raioanele specializate ale supermarketurilor bine aprovizionate. Datorită tubului resigilabil al sortimentului de Pastă de vanilie Dr. Oetker, puteți adăuga pur și simplu cantitatea dorită în funcție de gust. Pasta trebuie păstrată într-un loc uscat și întunecat și la temperaturi ce nu depășesc temperatura camerei.
Preferați să folosiți păstăi întregi de vanilie? Puteți face singur pasta de vanilie în doar câțiva pași simpli.
Rețetă pentru aprox. 230 g pastă de vanilie
Ingrediente:
Preparare:
Pasta de vanilie preparată-n casă se va păstra câteva săptămâni într-un borcan sigilabil. Este important să folosiți întotdeauna o lingură proaspătă și curată, altfel germenii nedoriți ar putea pătrunde în pastă.