Preîncălziți cuptorul. Pregătiți forma de chec cu hârtie de copt.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: despre 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: despre 160 °C
Puneți mixul pentru chec într-un bol, adăugați untul, ouăle și laptele. Se amestecă toate ingredientele cu mixerul, pentru început la viteză mică, iar apoi la viteză maximă, timp de 3 minute, până la omogenizare. Se adaugă cu fistic sau cu fulgii de ciocolată din mixt și se amestecă cu o lingură. Se toarnă aluatul în formă și se netezește suprafața.
Se introduce forma în partea de mijloc a cuptorului.
În primele 15 minute nu se deschide ușa cuptorului.
După 15 minte se taie checul longitudinal, pe mijloc, la o adâncime de 1 cm.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: despre 60 Minute
Lăsăm prăjitura în tavă 10 minute, apoi scoatem din tavă și lăsăm pe un grătar să se răcească complet.
Se amestecă zahărul pudră cu apă într-un castron până când se obține o consistență netedă, turnabilă. Colorează glazura verde deschis cu 3 picături de verde și 1 picătură colorant alimentar galben. Se toarnă glazura pe chec și se decorează cu ornamente, flori și fistic.
Checul tau este acum gata de servit si savurat!
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri