Într-un vas de mixare se amestecă cu grijă făina de secară și făina de grâu cu drojdia și cu maiaua. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă toate cu mixerul (cu paletele de frământare), la început scurt la viteză mică, apoi 5 minute la viteza maximă până ce se obține un aluat omogen.
Aluatul acoperit se lasă într-un loc călduț până ce își mărește vizibil volumul.
Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Aluatul se presară cu puțină făină, se scoate din vas și se mai frământă o dată pe o suprafață de lucru tapetată cu puțină făină.
Aluatului i se dă o formă de rulou, apoi se taie în circa 8 bucăți egale ca grosime. Fiecare bucată de aluat se modelează sub forma unei chifle, se presară cu făină, se așază în tava de copt și se mai lasă o dată la dospit până ce chiflele își măresc vizibil volumul. Chiflele se coc în partea de mijloc a cuptorului.
Se introduce tava cu chifle în cuptor și se coace.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 15 Minute
Chiflele se scot cu tot cu hârtia de copt din tavă și se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.
Rețete asemănătoare
Pâine