Se amestecă fulgii de ovăz pentru aluat cu apa fierbinte apoi se lasă circa 15 minute în repaus. Forma de copt se unge și se tapetează cu fulgi de ovăz.
Într-un vas pentru mixer se amestecă cu grijă ambele tipuri de făină cu maiaua și cu drojdia. Când fulgii de ovăz s-au mai răcit și sunt călduți se toarnă peste amestecul de făină, se adaugă restul ingredientelor apoi se amestecă cu o lingură până se obține un aluat omogen. Aluatul se toarnă în forma de copt. Cu dosul unei linguri înmuiată în apă se nivelează suprafața aluatului. Se presară fulgii de ovăz apoi se lasă într-un loc călduț până ce aluatul își mărește vizibil volumul (45 min ). Se preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Se pune forma în cuptor și se coace în treimea inferioară a cuptorului.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: despre 40 Minute
Pâinea cu fulgi de secară se lasă 15 minute în formă să se răcească. Apoi se desprinde, se răstoarnă pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească complet.
Rețete asemănătoare
Pâine
Pâine
Pâine