Într-un vas, se amestecă cu grijă ambele tipuri de făină cu drojdia și cu maiaua. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă toate cu mixerul (cu paletele de frământare), la început scurt, la viteză mică, apoi 5 minute la viteza maximă până ce se obține un aluat omogen foarte moale și lipicios. Aluatul acoperit se lasă într-un loc călduț până ce își mărește vizibil volumul.
Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.
Peste aluat se presară făină, apoi se mai frământă o dată folosind mixerul. Pe o suprafață de lucru tapetată cu făină, se modelează aluatul sub forma unei franzele. Se așază în tava de copt. Se crestează aluatul în câteva locuri pe o adâncime de circa 1 cm, se unge cu apă, se presară cu semințe, iar acestea se apasă pentru a se fixa de aluat. Aluatul se lasă din nou la dospit până ce își mărește vizibil volumul. Apoi se coace în partea de jos a cuptorului.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 15 Minute
Se reduce temperatura cuptorului și se continuă coacerea. Pâinea se poate acoperi eventual cu hârtie de copt pentru a nu se înnegri prea tare.
Durată de coacere: 45 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: despre 170 °C
Pâinea se scoate imediat din tavă și se pune pe un grătar de bucătărie, unde se lasă să se răcească.
Rețete asemănătoare
Pâine
Pâine
Pâine