Se tapetează cu hârtie de copt o formă cu diametrul de Ø 26 cm.
Într-un vas pentru mixer, se pun mixul pentru tartă cu ciocolată, ouăle și untul topit.
Se amestecă toate ingredientele cu mixerul, pentru început la viteză mică, apoi la viteză maximă, timp de 3 minute. În compoziția astfel obținută se pun caisele, arahidele prăjite și sărate; se toarnă în forma pregătită și se nivelează.
Prăjitura se introduce în cuptor și se coace în partea de mijloc a cuptorului timp de 20 de minute.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 20 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
La finalul timpului de coacere, se verifică dacă tarta este gata prin introducerea unui cuțit în mijlocul acesteia. Tarta este coaptă dacă aluatul nu se lipește de cuțit.
Atenție! Tarta are consistența ușor umedă. Prelungirea timpului de coacere va influența consistența acesteia.
După coacere, se desprind marginile tartei cu ajutorul unui cuțit și se lasă în formă să se răcească.
După ce tarta cu ciocolată s-a răcit, se îndepărtează hârtia de copt și se așază pe un platou.
1. Se pune plicul cu glazură în apă fierbinte, dar nu clocotită (aproximativ 75° C) pentru 5 minute, până se înmoaie glazura.
2. Se scoate plicul din apă, se pune pe un prosop și se preseză puțin între degete. Se taie plicul într-un colţ și se pune într-un bol, se adaugă uleiul și se amestecă.
3. Se toarnă glazura peste prăjitura rece.
Rețete asemănătoare
Tartă
Tartă
Tartă